LAKTAŠI, 10. septembra – Fudbalski klubovi /FK/ “Stars” iz Gradiške i “Sport tim” iz Banjaluke pobednici su u svojim uzrasnim kategorijama na Prvom omladinskom turniru “Siniša Peulić” koji je ovog vikenda u Prnjavoru okupio 50 ekipa iz Republike Srpske, Federacije BiH /FBiH/ i Srbije.

Foto: Srna / Srna

Ekipa iz Gradiške pobedila je u kategoriji 2007. godište nakon što su u finalu porazili “Spartak” iz Banjaluke sa 4:0. Treće mesto u ovoj grupi pripalo je dobojskoj “Slogi”, koja je bila bolja od ekipe “Željezničara” iz Sarajeva.

Za najboljeg golmana proglašen je Pavle Vukajlović iz ekipe “Spartak”, za najboljeg strelca Dragan Pejić iz pobedničke ekipe, dok je titulu najboljeg igrača poneo Dušan Petrović, takođe igrač “Starsa”.

Osvajač turnira u kategoriji 2009. godište je ekipa “Sport tim” iz Banjaluke, koja je u finalu porazila “Stars” iz Gradiške sa 4:0. U utakmici za treće mesto mladi fudbaleri “Sloge” iz Doboja boljim izvođenjem penala porazili su “Tekstilac” iz Dervente.

Najboljim golmanom turnira u ovoj kategoriji proglašen je Milan Gacić iz ekipe “Stars”, najbolji strelac je Matej Deket iz “Sport tima”, a njegov klupski kolega Matej Strika proglašen je za najboljeg igrača.

Turnir, čiji je domaćin FK “Ljubić” Prnjavor biće nastavljen danas, kada će na teren izaći dečaci uzrasta 2004. i 2005. godište. Sve utakmice se igraju na stadionu “Siniša Peulić”.

 

/Blic.rs/