LAKTAŠI, 28. maja – Priča o medvjedićima i medvjedici koji su pronašeni u Bjelovićima kod Kreševa polako je dobila nešto ljepši kraj.

Muhamed Hodžić, glavni federalni šumarski inspektor i predsjednik Saveza lovačkih organizacija u BiH, za Radiosarajevo.ba potvrdio je da su medvjedići stigli u zoološki vrt u Tuzlu, te da su u dobrom stanju.

On je ranije kazao da je ovo trenutno najbolji zoo vrt koji imamo u Bosni i Hercegovini te je dodao da će mladi ovdje imati svu potrebnu njegu.

“Ovo je jedno od najgorih najboljih rješenja koje smo mogli naći. Gubitak za prirodu, za državu BiH je veliki, jer ovo je naše nacionalno blago. Mi smo uvijek bili poznati po kvalitetnim medvjedima, a zamislite kolika je šteta kad odjednom tri medjeda nestanu iz prirode. Šteta je velika, ali opet ovo je najbolje rješenje za njih”, rekao je ranije Hodžić za Radiosarajevo.ba.

Medvjediće su uhvatili magistar šumarstva i lovac Semir Bejtić, upravnik šumarije Stjepan Kvesić “Pepo”, i radnik kreševske šumarije Selmir Selimović. Medvjedići su dobili imena Pepi i Semi upravo po svojim spasiteljima.

Nezavisne