LAKTAŠI. 3.decembra– Inteligencija je mentalna karakteristika koja se sastoji od sposobnosti za učenje iz iskustva, prilagođavanja na nove situacije, razumijevanja i korištenja apstraktnih pojmova i korištenja prethodnih znanja za snalaženje u novoj okolini u kojima ne pomaže stereotipno nagonsko ponašanje. Još se definiše kao sposobnost brzog i učinkovitog snalaženja u novim i nepoznatim situacijama, a postoji i apstraktna definicija da je “inteligencija ono što se mjeri testovima inteligencije”. (Wikipedia)

Ukoliko želite da saznate koliki je vaš koeficijent inteligencije, uskoro imate priliku. Međunarodna organizacija koja okuplja visoko nadprosječno inteligentne, MENSA, organizuje testiranje u Banjoj Luci.

 Foto: MENSA

Mensa testiranje inteligencije održaće se u Banjoj Luci, u subotu, 10. decembra 2016. godine u terminima od 11:00, 12:00 i 13:00 časova u amfiteatru Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, ulica Vojvode Stepe Stepanovića 73. Više podataka o pomenutom događaju možete dobiti na fb stranici Mensa BiH.