LAKTAŠI, 26.avgusta – U zajedničkoj akciji policijskih uprava Gradiška i Banjaluka, uhapšen je državljanin Alžira H.B. zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela.

ZA NOĆ UKRAO TRI AUTA Policija uhapsila migranta iz Alžira koji je harao od Banjaluke do Gradiške
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Prvo je PU Banjaluka prijavljeno da je u noći između 25-26. avgusta ispred kuće ukraden automobil “volvo”.

Iste večeri, policiji u Novoj Topoli prijavljeno je da je iz dvorišta kuće stanovanja u mjestu Kočićevo, ukraden kombi “pežo”.

Tokom uviđaja u neposrednoj blizini kuće oštećenog uočen je “volvo”, za koji je utvrđeno da se radi o autu ukradenom u Banjaluci.

Daljim operativnim radom policijskih službenika došlo se do saznanja da je osumnjičeni u mjestu Bajinci kod Srpca, sa ukradenim kombijem prouzrokovao saobraćajnu nesreću u kojoj je povrijeđen.

Policijskoj stanici Srbac 26. avgusta u 5.40 časova prijavljeno je da je u mjestu Bajinci, iz garaže ukraden ”passat 5+”.

– Nedugo poslije zaprimanja prijave, policijski službenici Policijske stanice Laktaši uspjeli su da u mjestu Kosjerovo na području opštine Laktaši, zaustave i izvrše kontrolu navedenog vozila, a kojim je upravljao H.B. državljanin Alžira. Policijski službenici su ga uhapsili, a o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima – saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Policijska uprava Gradiška ujedno je apelovala na sve građane da preduzmu sve potrebne mjere u cilju zaštite svoje pokretne i nepokretne imovine, te između ostalog da svoja vozila ne ostavljaju duže vrijeme na zamračenim i osamljenim mjestima bez nadzora, prilikom napuštanja vozila, pa i nakratko, izvaditi ključ iz kontakt brave, obavezno zatvarati prozorska stakla, zaključavati vrata vozila i poklopce rezervora za gorivo, uključiti alarm ili vozilo obezbjediti odgovarajućom mehaničkom zaštitom.

– Ukoliko građani primjete bilo kakva sumnjiva i nepoznata lica u blizini svoje pokretne i nepokretne imovine da o tome obavijeste policiju besplatnim pozivom na broj 122, a koji može biti i anoniman – naveli su iz PU Gradiška.

Srpskainfo