LAKTAŠI, 04. aprila – Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona objavilo je informaciju da je od početka januara do danas evidentirano 18 krađa motornih vozila za koje postoji osnova sumnje da su počinili migranti.

policija-srbije

 

 

Ukradena vozila su većinom nakon otuđenja pronađena na teritoriju Unsko-sanskog kantona u blizini granice sa Republikom Hrvatske ili na teritoriju Republike Hrvatske gdje su nakon završenih istražnih radnji i vraćeni vlasnicima.

– Tokom utvrđivanja činjeničnog stanja te dokumentovanja krivičnih djela kriminalistički istražioci su utvrdili da su skoro sva krivična djela izvršena na isti način, odnosno da su izvršioci pronalazili neosigurana vozila, otključana te sa ključevima u kontakt bravi – navodi se u saopšenju MUP-a USK.

Pozvali su građane Unsko-sanskog kantona da u kontekstu trenutne situacije na području ovog kantona, a posebno grada Bihaća i opštine Velika Kladuša izvrše dodatne mjere osiguranja vlastite imovine te na taj način preventivno djeluju na sprečavanju izvršenja krivičnih djela, piše Klix.