BEOGRAD, 31.maja- Dvojica migranta upala su jutros u crkvu Svetog Aleksandra Nevskog na Dorćolu u Beogradu i pokrali ljude koji su prisustvovali liturgiji.
Dinar, Srbija - Foto: RTRS

Dinar, SrbijaFoto: RTRS

Kako portal Nova.rs javlja, na meti ovih lopova našla su se dva vjernika, a prisutni građani uspjeli su da savladaju jednog napadača, dok je drugi uspio da pobjegne.

Ovu informaciju je za portal potvrdio i otac Vajo Јović, starješina hrama Svetog Aleksandra Nevskog u Beogradu, koji je naveo da je o cijelom slučaju obaviještena i policija.

– Da, tačno je. Dvojica su bila, upali su u crkvu tokom liturgije koja je bila u toku i oteli su dve tašnice, tri mobilna telefona. Oni se se po ulasku u hram rasporedili na dvije strane, ljudi su, kada su vidjeli šta se dešava, uspjeli da jednog od njih uhvate i oduzeli su mu mobilne telefone i novac koji je ukrao. Drugi je uspjo da pobegne, on je odnio dve tašnice, u jednoj je bilo 3.500 dinara, dok je u drugoj bilo 18.000, odnosno cijela penzija jedne žene – rekao je otac Vajo.

Kako je naveo, odmah su pozvali policiju.

– Tog mladića smo predali policiji, dok je drugi uspio da pobjegne. Taj jedan koga smo uhvatili, pokušao je da u jednom trenutku uzme telefon navodno, a ustvari je imao nešto, da li kliješta ili nož, ne znam. Ali, sreća, pa je uhvaćen na vrijeme i nije stigao. Ovo je jedna drskost, zar da ljudima ništa nije sveto poput liturgije, strašno – rekao je starješina.

RTRS