LAKTAŠI, 18. aprila – Električni mikser za hranu “Vivax HM-301 V” povučen je sa tržišta Bosne i Hercegovine jer predstavlja ozbiljan rizik od požara. Potrošačima koji su ga kupili preporučuje se da ne koriste proizvod, već da ga vrate u trgovinu maloprodaje.

Mikser predstavlja ozbiljan rizik od požara.

Kineski mikser

Može se “pregrijati prilikom miješanja gustih sadržaja”. A nije usklađen ni sa Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i standardom BAS EN 60335. Objavila je ovo Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Riječ je o mikseru proizvođača “MS industrijal ltd” iz Hong Konga. Zemlja porijekla je Kina.

Iz Agencije su naveli da je ovlašteni zastupnik izvršio mjere povlačenja s tržišta i povrata proizvoda od potrošača. Kao i obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata opasnih proizvoda.

Opasni proizvod

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine nedavno je izdala još jedno upozorenje. Naime, na tržištu BiH primijećen je “opasan proizvod”.

“Putem neregistriranih internetskih trgovina od strane fizičkih osoba ili gospodarskih subjekata, dostupni opasni proizvodi – lančane glave za trimere”. Navedeno je iz Agencije.

N1