LAKTAŠI, 14. marta – Danas je u koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci održan 13. Dan fudbala Republike Srpske u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske i Sportskog žurnala.


Proglašeni su najbolji fudbaler, najbolji mladi fudbaler, najbolji sportski radnik, trener, sudija, a dodijeljene su i nagrade Zlatna povelja “Miljan Miljanić”, nagrada za životno djelo “Dr Milan Jelić”, ambasador fudbala “Mihajlo Andrejević Andrejka”, te specijalna priznanja klubovima i pojedincima.

Najbolji fudbaler Republike Srpske u 2023. godini je Dejan Vidić, napadač Sloge iz Doboja. Za najboljeg mladog fudbalera proglašen je fudbaler banjalučkog Borca Savo Sušić. Predsjednik Fudbalskog kluba radnik Nedeljko Ćorić najbolji je sportski radnik u 2023 godini.

Miljan Bajić trener FK Laktaši AdmiralBet proglašen je za najboljeg trenera,a priznanje “Ilija Miljuš” uručio mu je bivši saigrač, a sada trener FK “Borac”, Vinko Marinović.

Bajić ističe da su za ovu nagradu zahvalni svi koji su nekim dijelom bili dio Laktaša.

“Nagrade jeste individualna, ali ja je ne smatram takvom. Za ovu nagradu smo zaslužni svi, od igrača, bivših igrača pa do uprave kluba. Ovo je još jedan dokaz da je ono što radim ispravno i da se trud i istrajnost uvijek isplate”, zaključio je Bajić.