LAKTAŠI, 2. februara  – Trener jesenjeg vicešampiona Srpske Laktaša Miljan Bajić zadovoljan je kako je protekao dosadašnji tok priprema u kojem su njegovi izabranici osim svakodnevnih treninga odigrali dva kontrolna susreta.


U prvoj provjeri savladali su juniore banjalučkog Borca sa 3:1, da bi potom bili poraženi od jesenjeg prvaka Prve lige FBiH, tuzlanske Slobode sa 3:4.

– Prve dvije utakmice pokazale su gdje smo u ovom trenutku. Prva provjera bila je baš po mjeri, a u drugoj smo se odmjerili sa ekipom koja juriša na titulu i povratak u premijerligaško društvo. Iako smo poraženi, moram da budem zadovoljan, jer smo se dva puta vraćali iz rezultatskom minusa (0:1, 1:2) i do posljednja tri minuta utakmice čak bili u prednosti od 3:2. Međutim, ne treba zaboraviti da Sloboda u ovom trenutku ima 22 skoro podjednaka fudbalera, dok mi imamo dosta muke sa skraćenim rosterom – naglasio je Bajić.

Već u subotu, 3. februara Laktašani će imati i treću provjeru, a rival će biti gradiška Kozara.

– Taj će nam meč ujedno biti i posljednji pred susret osmine finala Kupa BiH u kojem ćemo sedam dana kasnije biti gosti Posušja. Ta utakmica nam je već svima u mislima i bilo bi lijepo da  se plasiramo u narednu rundu takmičenja, mada će biti veoma teko. Rival nije toliko atraktivan, ali se radi o stvarno kvalitetnoj ekipi. Međutim, sigurno je da ćemo dati sve od sebe da prođemo dalje. Poslije tog susreta imaćemo još dvije provjere do nastavka prvoligaške sezone. Prvo ćemo 17. februara igrati protiv Željezničar Sport tima, a u “generalki” sedam dana kasnije sastaćemo se sa TOK-om iz Tenja – nastavio je Bajić.

U zimskom prelaznom roku u Laktaše su stigla tri fudbalera: Aleksandar Petrović, Branko Rosić, te mladi golman Zvijezde 09 Vuk Nikolić. Spisak igrača, koji su otišli je mnogo duži i na njemu su: Rade Džombić, Marino Matić, Sergej Džapa, David Vuković, Džafo Hadžić, Amar Smailović i Srđan Janjetović.

– Zato nam je želja da dovedemo još jedno ili dva kvalitetna pojačanja, ali nećemo to raditi po svaku cijenu. Što se tiče nastavka sezone, cilj nam je da prvenstvo učinimo maksimalno neizvjesnim do kraja, a naravno, ako se ukažće prilika da budemo prvi pokušaćemo da je iskoristimo – dodao je Bajić.