LAKTAŠI, 17. aprila – Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik  poručio je građanima Laktaša da su oni najzaslužniji sve uspjehe ove sredine.


„Ja sam ponosan što sam odavde, i što dijelim sa ljudima ljubav za ovaj kraj. Čovjek ima razne ljubavi, ali ljubav prema rodnom kraju i prema narodu je ona koja stalno traje. Oni koji ne drže do toga nisu imali za šta ni da se rode, tako da su Laktaši uz Republiku Srpsku moj epicentar. Laktaši su svojim razvojem učinili da postanu grad i uvijek su pobjeđivali izazove i pokazali da mogu suvereno da upravljaju resursima kojima raspolažemo“, poručio je Dodik.

Građanima je obećao da će se potruditi da u narednom periodu grad dobije značajna obilježja poput pozorišta i drugih ustanova.

„Sjećam se svojih početaka i kada bi neko rekao Laktaši to je bio sinonim za nešto drugo. Sada to više nije tako. Imali smo ovdje pobjednički niz koji traje godinama odavde smo krenuli i ovdje se vraćamo. Neću odustati od Laktaša nikad“, poručio je Dodik.

Na kraju obraćanja, član Predsjedništva BiH se našalio sa građanima uz sjećanje o nekim prošlim vremenima.

„Kad sam ja počinjao karijeru, onda su nam govorili da smo mi ruralni dio, a mi smo tada odgovorili pošto je ovdje bila registracija „BL“, mi smo to čitali kao „Blizu Laktaša“. Neki su nam zamjerili ali mi smo samo htjeli da se našalimo i borimo za svoj identitet. Danas, kada kažete Laktaši zna se da je to uspješan i razvijen kraj i da je to uspješna lokalna zajednica“, zaključio je Dodik.

1 KOMENTAR

  1. O Ja sam isto ponosan sto sam iz Laktasa a isto tako se secam kada je jedan mladi “sportista” pocetkom 80tih dosao u najnerazvijeniju Opstinu u najnerazvijenijoj Republici bivse SFRJ i za 4 godine uspeo da dogura do najrazvijenije Opstine po ulaganjima u bivsoj SFRJ i to je poznato u Ekonomiji kao “Laktaski Buuum” cak se to uci i spominje u strucnim knjigama pojedinih naprednijih instituta za Menadzment npr St. Galen/CH i Kembridz. Hvala tom tada “mladom sportisti”

Comments are closed.