milos kos
LAKTAŠI, 18. jula – Predsjednik OO DEMOS Laktaši dr Miloš Kos, koji je ujedno i potpredsjednik Regije 2 Lijevče polje – Župa, izjavio je danas  da svi poslanici koji dolaze iz Regije 2, a to su Gradiška, Laktaši, Srbac i Prnjavor, bez obzira iz koje političke partije dolaze, treba da podrže inicijativu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH  Milorada Dodika o pokretanju vitalnog nacionalnog interesa i onemogućavanja spora sa Hrvatskom oko Pelješkog mosta.
”Za cijelu regiju 2 je od vitalnog značaja izgradnja mosta na Savi kod Gradiške, te bi svaka vrsta spora sa Hrvatskom oko Neuma, mogla da se negativno reflektuje i na ovaj  projekat, koji će revitalizovati cijelu regiju i povezati nas sa Istokom i Zapadom najboljom mogućom putnom komunikacijom u 21. vijeku”, naglasio je Kos.
Prema njegovim riječima, svako iz naše regije ko ne podrži ovu inicijativu, ne misli dobro, kako građanima naše četiri opštine, tako ni bilo kome drugom u Republici Srpskoj.
”Apelujemo na razum i na stavljanje nacionalnih ispred ličnih i partijskih interesa. Ovo je područje na kom žive  dobri i pošteni građani i domaćini, pa je ovo je test da to i dokažemo. Dakle, puna podrška od OO DEMOS Laktaši i mene kao potpredsjednika Regionalnog odbora DEMOS-a  za ovu inicijativu”, rekao je Kos.
G.L.