LAKTAŠI, 24. marta – Privredni subjekti čiji rad zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije bude zabranjen mjesec dana, ostvaruju pravo na isplatu i minimalne plate i pripadajućih poreza i doprinosa, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.
Vlada Republike Srpske (@Vlada_Srpske) - Foto: Twitter

Vlada Republike Srpske (@Vlada_Srpske)Foto: Twitter

Poslovni subjekti kojima rad zaključcima Republičkog štaba bude zabranjen manje od jednog mjeseca (na primjer sedam dana, 15 dana, 20 dana), ostvaruju pravo na podršku koja je definisana isplatom poreza i doprinosa za zaposlene, pojašnjeno je iz Vlade nakon sastanka koji su danas održali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sa predstavnicima udruženja Horeka i Sekcijom frizera i kozmetičara Zanatsko-preduzetničke komore.

Sastanku je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Podsjećamo, privrednim subjektima koji imaju neplaćene obaveze prema Poreskoj upravi iz prošle godine, biće odobren reprogram da bi mogli da pristupe povoljnijim kreditima putem Garantnog fonda Republike Srpske.

U petak će biti utvrđeni detalji, a tada bi trebalo da bude razmotrena i mogućnost da se sljedeće sedmice, uz pridržavanje svih propisanih mjera, dozvoli rad frzerskim i kozmetičkim salonima.

RTRS