LAKTAŠI, 11. decembra – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je danas da je bezbjednosna situacija u opštini Laktaši izuzetno povoljna, te da će MUP Srpske voditi računa o kadrovskoj i tehničkoj osposobljenosti policije u ovoj lokalnoj zajednici.

On je nakon sastanka sa načelnikom opštine Milovanom Topolovićem rekao da Laktaši predstavljaju dobar primjer saradnje Policije Republike Srpske sa lokalnom zajednicom.

Ministar je upoznao načelnika opštine o aktivnostima na intenzivnom opremanju pripadnika MUP-a i najavio da će Ministarstvo u narednom periodu voditi računa i o kadrovskoj popunjenosti policijske stanice u ovoj lokalnoj zajednici.

“Postoje specifične stvari koje opterećuju ovo područje, veliki broj javnih skupova, boravak velikog broj štićenih ličnosti iz inostranstva, koje treba da obezbijedimo, te na taj način pokažemo da Republika Srpska ima kapacitet da pruži zaštitu svima”, poručio je  ministar Jovičić.

On je najavio da će MUP Srpske u narednom periodu, zbog specifičnosti mjesne zajednice Trn i njenog naglog razvoja, preduzimati mjere na podizanju nivoa bezbjednosti, te da će, ukoliko one ne urode plodom, razmišljati i o promjeni statusa staničnog odjeljenja policije u ovoj mjesnoj zajednici.

Ministar Jovičić je izrazio zadovoljstvo aktivnostima Centra za rani rast i razvoj u ovoj opštini, što može poslužiti kao primjer cijeloj Republici Srpskoj kako prepoznavati određene probleme u ranom životnom dobu i kako uz pomoć pedagoških ustanova i organa lokalne zajednice zajednički raditi na njihovom predupređenju.

Načelnik opštine Laktaši Milovan Topolović izrazio je zadovoljstvo saradnjom ove lokalne zajednice i policijske stanice, s obzirom na specifičnosti opštine zbog blizine Banjaluke i granice, protoka saobraćaja i sportskih događaja koji se u njoj dešavaju.

 

Topolović je podsjetio i na aktivnosti Centra za rani rast i razvoj u Laktašima, koji bi mogao poslužiti kao primjer u Republici Srpskoj, kao i na saradnju osnovnih škola, Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Stanice bezbjednosti i lokalne zajednice.

Ministar Jovičić je prethodno posjetio i Policijsku stanicu u ovoj opštini.