LAKTAŠI, 25. aprila – Mjere fizičkog udaljavanja nisu spriječile norveškog ministra da na uobičajen način ( ali opet u jednu ruku i na neuobičajen) otvori novoigrađene tunele „Hundvag“ i „Eiganes“. Naime, Knut Arild Hareide imao je proaktivan pristup tom problemu – vrpcu je presjekao u svojoj kancelariji.

Norveško ministarstvo saobraćaja objavilo je fotografiju Knuta samog u svojoj kancelariji kako presijeca vrpcu ispred kompjuterskog ekrana dok iza njega stoje baloni, prenosi Noob.

Foto: Noob.ba
I tako je norveški ministar otvorio putni projekat u okviru velikog transportnog sistema Rijfast, koji čini najduža mreža tunela ispod površine mora na svijetu dužine 14,3 kilometara.Projekat „Rijfast“ je sada konačno završen, osam godina nakon početka radova, a koštao je 11,6 milijardi evra.

Veća ceremonija je planirana, ali je prvobitno odložena, a onda i otkazana zbog globalne pandemije korona virusa, što je ostavilo ministra saobraćaja samog sa makazama, vrpcom, nekoliko balona i video-linkom sa drugom zvaničnicima.

– Ono što mi nedostaje kod otvaranja jeste što mogu da upoznam ljude i menadžere koji su realizovali ovaj fantastičan projekat. Umnogome je jedinstven i volio bih da mogu da im se zahvalim lično – rekao je Hareide za medijski servis NRK.

(www.noob.ba)