TRN, 11. JUNA  – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić posjetila je danas Osnovnu školu  “Desanka Maksimović” u Trnu kod Laktaša, te izrazila zadovoljstvo što će ova škola u novom dograđenom dijelu imati adekvatan prostor za organizovanje produženog boravka.


Stojičićeva je istakla značaj uloženih napora Grada Laktaša da u ovoj školi obezbIjedi dnevni boravak za mališane, te rekla da će resorno ministarstvo dati podršku u pronalaženju radnog kadra.

“Prepoznali smo ovu školu, koja ima više od hiljadu učenika, kao školu u kojoj je neophodno organizovati produženi boravak za mališane”, rekla je Stojičićeva.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić kaže da je postojala velika potreba roditelja koji žive u Trnu da se organizuje dnevni boravak za mališane, jer ima veliki broj prvačića koje upisuju ovu školu.

“Oko 420.000 KM smo uložili u ovaj projekat. Bilo je neophodno da izgradimo nove prostorije, jer u postojećim nismo imali kapaciteta da organizujemo produženi boravak”, rekao je Bojić.

Direktor OŠ “Desanka Maksimović” Radoslav Savanović izrazio je zadovoljstvo što je škola uspjela da obezbijedi produženi boravak za mališane, te da će naredne školske godine tu biti 115 učenika, u četiri grupe.

“Dogradili smo dvije nove učionice, ukupne veličine 130 metara kvadratnih koje će služiti za organizovanje produženog boravka. Ovo ima veliki značaj za Trn, koji ima oko 13.000 stanovnika, a prvi put organizuje ovaj vid nastave”, rekao je Savanović.

On je naveo da ova škola ima više od 1.000 učenika, te da je ove godine upisano 125 prvačića, a da je taj broj konstantan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име