LAKTAŠI.10.januara-  U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje veoma hladno vrijeme sa slabim snijegom ponegdje na zapadu i sjeveru. Ujutro će biti hladno sa mrazom, koji će biti jači na istoku.

Preovladavaće oblačno i tmurno vrijeme, a na zapadu i sjeveru padaće slab snijeg. Snijega može biti i ponegdje na istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Tokom dana doći će do djelimičnog raslojavanja oblačnosti i postepenog prestanka padavina, prema večeri djelimično će se razvedriti, a biće i sunčanih intervala.

zima

 

Jutarnja temperatura vazduha od minus 17 do minus 12, na planinama do minus 20, a na jugu oko minus šest stepeni. Najviša dnevna temperatura od minus sedam do minus dva, na jugu do dva, a na planinama oko minus 11 stepeni Celzijusovih.Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje bilo je slabog snijega.

 

Bjelašnica je bila najhladnija gdje je u 13.00 časova izmjeren minus 21 stepen. U Kalinoviku, Goraždu i Kupresu izmjereno je minus 16, na Čemernu i Han Pijesku minus 14, na Manjači 13, na Kozari, Ivan-sedlu, u Kneževu i Čelincu minus 12, u Srebrenici, Gacku i Gradačcu minus 11 stepeni. U Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Sarajevu, na Sokocu, u Kotor Varošu, Tuzli i Zvorniku bilo je minus deset, u Banjaluci, Nevesinju, Krupi na Uni, Krupi na Vrbasu i Bugojnu minus devet, u Doboju, Ribniku, Jajcu, Livnu, Zenici i Sanskom Mostu minus osam, u Prijedoru, Novom Gradu i Mrkonjić Gradu minus sedam, u Bihaću i Drvaru minus pet, u Bileći minus četiri, u Mostaru minus dva, u Trebinju minus jedan, a u Neumu i Stocu nula stepeni. /