LAKTAŠI, 10. februara – Potpredsjednik SNSD-a Miroslav Bojić rekao je da će članovi vrha ove stranke narednih dana izaći na teren i razgovarati sa gradskim i opštinskim organizacijama o aktuelnoj političkoj situaciji u Srpskoj, jer je važno da narod bude upoznat o pojedinostima instruisanog procesa koji se vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.


“Razgovaraćemo kako da kompletno stanovništvo, a ne samo članove naše stranke, upoznamo o svemu što se dešava u tom pogledu. Narod mora da zna da se iza udara na predsjednika krije udar na državnu imovinu, odnosno na resurse kojima Srpska raspolaže”, rekao je Bojić.

On je napomenuo da je krajnji cilj da se imovina Republike Srpske prenese na nivo BiH.

“A, to znači vode, šume, te objekti i energetski potencijali, bez kojih ne bismo imali nikakve instrumente da obezbijedimo sigurnu budućnost Republike Srpske, nego bismo bili dovedeni u situaciju da zavisimo od drugih”, rekao je Bojić.

Bojić je naveo da je nakon posljednjeg ročišta pred Sudom BiH u procesu protiv predsjednika Dodika očigledno da je proces instruisan, te da predstavlja direktan udar na institucije Srpske i Srbe.

On je istakao da je nakon izuzeća prethodnog sudije Mirsada Strike i dolaska novog, Sene Uzunović, koja ima ratnu prošlost to i više nego očigledno, kao i ko su nalogodavci proseca.

Prema njegovim riječima, riječ je o nezapamćenom procesu jer se ne primjenjuju zakoni, te da pokazuje kako radi sudstvo na nivou BiH i da, ako se tako nastavi, dugoročno gledano Srba u BiH neće biti.

“Vidjećemo kakva će biti dalja kretanja i odgovor pravnog tima predsjednika Srpske, ali nema sumnje da je ovo direktan udar na institucije Srpske i Srbe. Zato, moramo uvijek imati spreman odgovor”, poručio je Bojić.