GRADIŠKA, 29. avgusta – Miodrag Šmitran iz Gornjih Podgradaca kod Gradiške, koji je dobio kaznu za prekoračenje brzine u Ljubuškom iako tamo nije ni boravio, napokon je odahnuo.

Utvrđeno je da su u Policijskoj upravi Ljubuški pogriješili, o čemu svjedoči i dopis Policijske uprave Gradiška upućen našoj redakciji.

Smitran-rasterecen-kazne-foto-Milan-Pilipovic-e1535467277399

– Izvršili smo provjere koje su tražene Vašim dopisom, te utvrdili da je predmetno lice, navedeno u Vašem dopisu, dana 27.07.2017. godine, u Policijskoj upravi Gradiška, uredno odjavilo registarske tablice navedene u Vašem dopisu, o čemu posjeduje urednu dokumentaciju, te da iste nisu zloupotrebljene – navode u PU Gradiška te objašnajvaju postupanje u vezi sa ovim slučajem.

– U obavljenom razgovoru sa predmetnim licem, isti je policijskim službenicima PS Gradiška predočio obavještenje o počinjenom prekršaju PU Ljubuški. U tom dopisu navodi se da je predmetno lice na području PU Ljubuški u mjesecu aprilu tekuće godine počinilo prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama Županije Zapadnohercegovačke – objašnjavaju u gradiškoj policiji, izvlačeći iz svega jasan zaključak.

-Utvrđeno je došlo do greške u slanju obavještenja od strane PU Ljubuški, jer fotografija sa vozilom i registarskim oznakama koja je poslata ne odgovara vozilu i registarskim oznakama vozila koje je predmetno lice odjavilo u PU Gradiška – navedeno je u odgovoru dostavljenom “Srpskainfo”.

Podsjećamo, Šmitran je 27. jula prošle godine rashodovani „jugo“ registarskih oznaka K69-M-497 odjavio zbog nekorištenja, o čemu posjeduje urednu dokumentaciju Policijske uprave Gradiška, ali je poslije toga na njegovu kućnu adresu, sredinom avgusta ove godine, stigla kazna za prekoračenje brzine navodno učinjeno 17. aprila 2018. godine.

U dopisu, osim tačnih ličnih podataka ovog Podgradčanina, adrese, datuma, mjesta rođenja i stanovanja, piše da je on upravljajući „jugom“ registarskih oznaka K69-M-497 dana 17. aprila 2018. godine u 20.58 sati u Ljubuškom, Ulica Antuna Gustava Matoša, počinio prekršaj iz oblasti bezbjednosti na putevima.

Prekršaj je, navodeno je u obavještenju koje je potpisao Ivica Čuljak, samostalni inspektor i načelnik Policijske uprave Ljubuški, evidentiran sistemom za nadzor saobraćaja „Renata“. Šmitranu je priprijećeno kaznom od 300 KM, ukoliko se u roku od pet dana ne izjasni da li je vozilom upravljao on ili neko drugi.

Šmitran se javio i redakciji “Srpskainfo” rekavši da je veoma zadovoljan angažovanjem gradiške policije i naše redakcije, na razrješenju njegovog problema kojim je bio veoma opterećen.

 

Srpskainfo