Mihajlo Maksimović, najpoznatiji estradni makro za kog su navodno radile starlete, rijaliti učesnice i druge uspješne žene različitih profesija danas se u sudnici Višeg suda u Beogradu prvi put “oči u oči” susreo sa dvije djevojke koje su svjedočile da ih je primoravao da idu na treninge i ljekarske preglede i nose skupu garderobu dok su radile za njega.

Maksimović je inače u kućnom pritvoru i danas je u sud došao sa nanogicom.

Kako se nezvanično saznaje, stilistkinja i još jedna djevojka, međutim, nisu saslušane iako je to bilo planirano, pošto je sudsko vijeće odlučilo da prije saslušanja bude obavljeno njihovo neuropsihijatrijsko vještačenje, kako bi se utvrdilo da li su sposobne da sjvedoče i da li treba da im se dodijeli status posebno osjetljivih svjedoka.

Sud je, kako naš izvor otkriva, odlučio i da iz spisa predmeta izdvoji iskaze koje su djevojke ranije dale u tužilaštvu, pa će one na sljedećem suđenju morati ponovo detaljno da govore o VIP prostituciji, piše Kurir.

Podsjetimo, stilistkinja koja se danas pojavila u sudnici, u tom iskazu je priznala da je tri godine radila kao prostitutka za Mihajla Maksimovića, sve dok je u jednom poznatom hotelu sa koleginicom i klijentima nije uhapsila policija. Ona je tada priznala da je Mihajlo djevojkama pronalazio klijente i od njih uzimao 30 procenata, a da su one mjesečno zarađivale oko 10.000 evra.

– Najviše posla imala sam tokom košarkaškog turnira fajnal-for Evrolige, koji je održan u maju 2018. u Beogradu. Ja sam imala pet klijenata zaredom – ispričala je na saslušanju stilistkinja.

Ona je tada pričala i o načinu rada makroa Mihajla i njegove „firme”.

– Smjena je bila od 19 do četiri sata ujutru, ali smo imale i druge aktivnosti, kao što su treninzi, odlazak kod psihoterapeuta, tako da nisam imala privatni život, nisam imala kad da ga imam – rekla je ona.

Maksimovića je optužila da je natjerao da ugradi silikone i kupuje lijepe haljine i veš „koji joj sada više ništa ne znače”.

Neke od djevojaka, prema sopstvenom svjedočenju, odlazile su sa klijentima na egzotične destinacije, Sejšele i Maldive i da su za to su dobijale više novca.

Među djevojkama koje su saslušane tokom istrage, bila je i bivša rijaliti učesnica, starleta Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro. Ona je, međutim, tvrdila da poznaje Mihajla ali da nikada nije radila za njega.

Maksimović je, na početku suđenja, koje je prema nezvaničnim informacijama danas zatvoreno za javnost, priznao da je posredovao u prostituciji, ali je negirao navode tužilaštva da je izvršio krivično djelo trgovina ljudima.

Za posredovanje u prostituciji, sudi se i njegovom branu Dušanu Milenkoviću