Mještani Elezagića kod Gradiške, tvrde da je u njihovom selu viđen lav, a o svemu su obavijestili i policiju.

Kako je potvrđeno ”Micro mreži” i policajci Policijske stanice Nova Topola su se po prijavi uputili na lice mjesta ali nisu uspjeli naći lava.

“U vezi sa vašim dopisom koji ste dostavili Policijskoj upravi Gradiška, obavještavamo vas da je 06.02.2022. godine oko 09,20 časova Policijskoj stanici Nova Topola prijavljeno da je u mjestu Elezagići, grad Gradiška, u obližnjoj šumi uočena divlja životinja – lav. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Nova Topola, koji su izašli na lice mjesta, te izvršili obilazak šume sa ciljem pronalaska eventualnih tragova životinje, kojom prilikom nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na kretanje divlje životinje. Takođe, o navedenom događaju obaviješteno je i Lovačko udruženje ”Lijevče”, poručili su iz Policijske uprave Gradiška.

Iako lav još nije pronađen, priča o viđenoj divljoj životinji ne jenjava. Kako smo uspjeli saznati za sada, lav nije pronađen, a da su se slične situacije dešavale u BiH, potvrđuje i primjer Tuzlaka koji je prije nekoliko godina ilegalno držao lava kao kućnog ljubimca.

micromreza.com