LAKTAŠI, 29. jula – Izradu dekoracija flaša i čaša sa svadbenim motivima, Snježana Dedić, domaćica iz Laktaša, počela je sasvim slučajno, i spontano. Nije očekivala da će, očigledan umjetnički talenat, za nekoliko mjeseci, u potpunosti usavršiti.  


Na ideju da dekorišem flaše viskija ili drugog pića, zavisno od namjene, došla sam nedavno. Ne znam ni sama, kako. Dogodilo se to u vrijeme godišnjeg odmora, gledajući neki TV program na srodne teme. Osjetila sam potrebu da se iskažem, da i ja tako nešto probam, i uspjela sam. Vjerujem da je tako – ispričala nam je Snježana.

Dekoracije mladenačkih flaša i čaša za nju su postale rutina. Tome se uveliko posvetila, mada ne u komercijalnom smislu, piše Srpska.info.

– Moja prvobitna ideja je da se samostalno okušam, da probam svoju ideju iz mašte, pretvoriti u nešto konkretno, vidljivo i praktično. Nabavila sam trakice, platno, dugmad, špagu, konce i druge materijale. Radim u slobodno vrijeme, za prijatelje, za poklone i slično. Možda, ukoliko bude interesovanja a ja imala vremena, svoje proizvode ponudim i na prodaju – kaže Snježana.

Najveće zadovoljstvo su pohvale ukućana, rodbine, prijatelja…

– Pohvala je za mene najveća nagrada, i plata. Nisam vjerovala da ću u potpunosti uspjeti da svoje muštrarije pretvorim u stvarnost, da rukama uradim sve što zamislim. To me, sasvim ispunjava, čini srećnom i zadovoljnom. Šta ima bolje i ljepše, od tog osjećaja – poručila je Snježana Dedić, radeći cvjetne dekoracije na flašama i čašama.