FOTO: PU DOBOJ

BROD, 15. marta – Brzom reakcijom policijskih službenika iz Broda i Derventea,sinoć oko 19 časova, u mjestu Novo Selo kod Broda, spriječeno je samoubistvo dvadesetosmogodišnjaka iz Gradiške.

Na osnovu informacije Policijske uprave Gradiška da se jedan mladić Gradiške nalazi na području opštine Brod, te da ima namjeru da počini samoubistvo, policijski službenici Policijskih stanica Brod i Derventa su odmah krenuli da obilaze teren.

– U mjestu Novo Selo locirali  su automobil ispred jednog napuštenog pomoćnog objekta te ulaskom u navedeni objekat ugledali su muškarca na visini od oko 5 metara  sa omčom oko vrata – pojašnjava portparol PU Doboj Dragana Kerkez

Dodaje da je nakon četrdesetominutnog intenzivnog razgovora i opreznog postupanja u pokušaju smirivanja, policijski službenici su se uspjeli popeti na tavan te osloboditi mladića od omče oko vrata, te ga nakon dužeg razgovora bezbjedno spustiti u prizemlje objekta.

– Mladiću je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Brod odakle je prevezen u dobojsku bolnicu – istakla je Kerkezova.

Srpskainfo