LAKTAŠI, 28. septembra – U emisiji Potraga na RTL-u u srijedu je objavljeno kako je 43-godišnji Sirijac, koji traga za svojom 5-godišnjom kćerkom Alsom, 30. avgusta registrovan u BiH te je tada iskazao namjeru za traženjem azila, ali uz njega nije bila i djevojčica.

sirijac-policija-kćerka-pomoć

Novinari Potrage poslali su upit i Sektoru granične policije Crne Gore odakle su odgovorili da je njegov nezakonit prelazak državne granice Crne Gore iz Albanije zabilježen 23. avgusta 2018.

Tada je, kažu, smješten u Prihvatilište za strance.

– Budući da je izrazio namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu nije pokrenut prekršajni postupak zbog nezakonitog ulaska na teritoriju Crne Gore. Isti je predan službenicima Centra za prihvat, Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, na dalju nadležnost.

 

Takođe, na teritoriju Crne Gore od strane pripadnika Uprave policije nije registrovan niko od članova porodiceG.W. tako ni kćerka Alisa, odgovorili su iz Sektora granične policije Crne Gore.

Podsjećanja radi, G. W. na društvenim je mrežama objavio kako traga za svojom kćerkom i tvrdi da ga je hrvatska policija na području Plitvica odvojila od nje, vratila u BiH te mu razbila mobilni telefon.

Djevojčica je, dalje tvrdi, sama ostala u Hrvatskoj, objavila su 24sata.hr.

 

Srpskainfo


Novum
Novum
Novum
Novum