Dokaz da neka djeca odrastu brže od ostalih, da bolje osjećaju prilike i svijet oko sebe, pa svojim nevinim, dečjim srcima pokušavaju da nađu izlaz, govori priča iz Banjaluke koja se od širi društvenim mrežama.

"Molim vas nastavniče, POMOZITE MI" Vjeroučitelj Danijel iz Banjaluke podijelio poruku učenika koja je dirnula brojna srca
FOTO: DANIJEL MIHIC/FACEBOOK/SCREENSHOT

Kada mu je telefon zazvonio i pokazao da ima primljenu poruku, vjeroučitelj iz Banjaluke Danijel Mihić nadao se domaćem zadatku ili pitanju jednog od đaka i zaista, pitanje je stiglo, ali ne ono koje je očekivao.

Odlučio je da podijeli sadržaj na svom Fejsbuk profilu, a kada su vidjeli o čemu se radi, drugi korisnici su odmah počeli da šeruju tekst.

– Danas dobijem od učenika (13 godina) molbu da mu nađem mušteriju da proda bakinu Bibliju staru 45 godina. Kaže baki trebaju lijekovi, mama ne radi, tata slabo šta zaradi, a on bi da doprinese i da im olakša.

Pozovem njegovog razrednog, on majku od učenika koja potvrdi da je stanje u porodici preteško (dječak nije ni rekao koliko) i on se pojede živ u svojoj nemoći da im malo olakša – piše vjeroučitelj.

U nastavku dodaje da će zajedno sa direktorom da skupi nešto novca, ali i da će ispuniti obećanje.

– Ali pošto sam mu obećao da ću pokušati naći kupca za Bibliju preko fb (da tako on doprinese pomoći porodici) evo delim njegovu ponudu: Biblija u odličnom očuvanom stanju iz 1976. košta najmanje 100 maraka, piše Blic.

Ako neko slučajno ponudi i više još bolje. Ako je ne kupi niko (jer realno ne vrijedi toliko i niko sada nema love realno) mi ćemo je otkupiti, ali ne mogu da ga iznevjerim kada sam mu obećao da ću pokušati da nađem kupca -napisao je nastavnik u postu.

Njegova objava podijeljena je nekoliko stotina puta, prikupila je veliki broj lajkova i, što je najvažnije, okupila veliki broj humanih ljudi koji su se udružili da pomognu ovoj porodici i po ko zna koji put pokazali da izlaz postoji, čak i u ovako teškim vremenima.

Srpskainfo