LAKTAŠI.3.aprila- Fontana u centru Laktaša, vrijedna oko pola miliona maraka, zatrpana je zemljom, a komunalna služba je u nju zasadila cvijeće. Zašto – pitanje na koje nema zvaničnog odgovora.

Fontana u centru Laktaša, nekada simbol ove opštine, zatrpana je zemljom i komunalna služba je u nju zasadila cvijeće. Od opštinskih vlasti nismo uspjeli da dobijemo odgovor na pitanje zašto je to učinjeno.

Kao i Banjaluka koja je nekada imala autentičan gradski park i fontanu koja je bila jedno od njegovih obilježja i Laktaši ostaju bez fontane. Radnike opštinske komunalne službe zatekli smo kako u nekadašnjoj fontani, sada zasutoj zemljom, sade cvijeće.

Iako fontana nije bila u funkciji nekoliko mjeseci, građanima Laktaša nije najjasnije zbog čega je to učinjeno, ali pred kamere nisu želeli. Odgovor na pitanje pokušali smo da dobijemo u kabinetu predsjednika opština, ali nam je sekretarica rekla da oni to neće komentarisati i uputila nas na JP „Komunalac“.

Sekretarica direktora „Komunalca“ nas je obavjestila da direktor Milan Petković nije u kancelariji i da će nam se javiti kasnije, što se nije desilo.

U izjavi za pojedine medije je rekao da fontana nije potpuno zatvorena, da je u pitanju samo privremeno rješenje čiji je cilj da se u gradu napravi cvjetno ostrvo koje će mu dati daleko ljepši izgled nego fontana koja proteklih deset godina, zapravo, i nije bila u finkciji, te da će, ako se nekada steknu uslovi za njeno održavanje, lako biti vraćena u prvobitno stanje.

Prema dostupnim infromacijama, fontana je izgrađena 2006. godine i uloženo je pola miliona maraka. Posljednjih mjeseci nije bila u funkciji, jer je njeno održavanje, navodno, bilo skupo.

Fontana u Laktašima je nekada bila omiljeno mjesto njenih stanovnika, kako mlađih, tako i starijih, te jedan od prepoznatljivih simbola opštine, piše BN portal.

“Glas Laktaša” nezvanično saznaje da su se nadležni, na ovaj potez, odlučili iz praktičnih razloga. Naime, u toku izgradnje fontane, nije se obratila pažnja na elektroinstalacije koje su postavljene podzemno, preko trga, a većim dijelom i ispod same fontane. Zbog nepovoljnog položaja pomenutih elektroinstalacija, dolazilo je do kvara u radu fontane, čije funkcionisanje više nije bilo moguće.

Trenutni izgled fontane je rezultat pokušaja da se ispravi “greška”, koja se potkrala prilikom izgradnje.

Da li je ljepše da stoji prazna, ili sa cvijećem, prosudite sami.