LAKTAŠI, 03. avgusta – Zoran D. (48) iz Srpca uhapšen je nakon što je mrtav pijan izazvao saobraćajnu nesreću, a onda gurnuo policajca i ugrizao ga za ruku.

Foto: S Pasalic / RAS Srbija

Sabraćajna nesreća se dogodila na lokalnom putu u mestu Bajinci kod Srpca, kada su se sudarili automobil “vento“, kojim je upravljao Zoran D. i moped kojeg je vozio maloletnik (17), a koji je tom prilikom lakše povređen.

Odmah nakon prijave, policajci su izašli su na mesto događaja kako bi obavili uviđaj. Alkotestiranjem je utvrđeno da je Zoran D. imao 2,44 promila alkohola u krvi.

Policajac ga je potom pokušao privesti, međutim Dukić ga je odgurnuo, te je policajac pao i pritom se udario u desnu nadlakticu i zadobio je oguljotine ispod levog koljena.

Međutim, pijani vozač se tu nije zaustavio, pa je zatim policajca ugrizao za ruku.

Povređeni policajac je prevezen u Dom zdravlja Srbac, gde mu je pružena lekarska pomoć i konstatovane su mu lakše povrede.

O tome je obavešten i dežurni tužilac banjalučkog tužilaštva, kojem će nakon dokumentovanja predmeta protiv Zorana biti podnesen izveštaj za krivično delo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Nije usamljen slučaj

Sličan napad zabeležen je pre tri godine, kada je policija zbog divlje vožnje zaustavila Z. N. iz Prnjavora.

On je tada počeo da vređa policajca, a jednog od njih je i ugrizao. Naknadno je utvrđeno da je on imao hepatitis C i da je namerno pokušao zaraziti polilcajca.

 

/Blic.rs/