BANJA LUKA, 6. marta – Ministarstvo unutrašnjih poslova MUP Republike Srpske aktiviralo je Operativnu grupu za borbu protiv terorizma u vezi sa video-snimkom koji kruži društvenim mrežama, a na kojem maskirano lice pita: “Ko će ubiti Milorada Dodika za milion evra?”.


Onavedenom snimku je obaviještena i Agencija za istrage i zaštitu BiH koja je nadležna za postupanje, a MUP Srpske prikuplja informacije u vezi sa navedenim videom koje će podijeliti sa nadležnim organima – potvrđeno je Srni u MUP Srpske.

Društvenim mrežama kruži video-snimak u kojem se nudi nagrada za ubistvo srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, objavila je na svom “Tviter” nalogu snimak muškarca sa fantomkom na licu koji ulazi u kafić i glasno pita: “Ko će ubiti Milorada Dodika za milion evra?”.

– Ko će ubiti Milorada Dodika za milion evra? Neće niko – čuje se na snimku, na kojem je muškarac zatim izašao iz objekata.

Nije poznato gdje je snimak nastao.

U komentaru na snimak Gorica Dodik je napisala da se ovaj muškarac “ugledao na Merimu Mulić”, koja je “javno pozivala na ubistvo i nije krila ni ime ni lik”, dok se ovaj kukavički “sakrio iza maske.