LAKTAŠI, 18. januara –  Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske apeluje na vozače motornih vozila da povećaju oprez u blizini škola i vrtića s obzirom da od ponedjeljka, 22. januara, počinje drugo polugodište u ovoj školskoj godini.Policijski službenici će, kao i prethodnih godina, prisustvom u blizini škola, te, prije svega, preventivnim djelovanjem spriječiti ugrožavanje djece u saobraćaju.

počela škola

“Policijski službenici će po potrebi regulisati saobraćaj, sankcionisati učinioce prekršaja i organizovati uklanjanje nepropisno parkiranih vozila”, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se dodaje da će policijski službenici, s početka drugog polugodišta, vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja, sa akcentom na brzinu kretanja vozila i poštovanje odnosa vozač-pješak, a posebno na putnim pravcima kojim će se kretati veći broj djece.

MUP Republike Srpske posebno skreće pažnju vozačima na povećanje opreza u vožnji za vrijeme loših vremenskih uslova i smanjene vidljivosti, te apeluje da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

 

Srna