LAKTAŠI, 18. januara – Moćan ritual za Bogojavljenje ostvaruje želje i predviđa blisku budućnost – evo šta treba da uradite tačno u ponoć!

Pravoslavni vernici 19. januara proslavljaju Bogojavljenje, a za ovaj praznik vezani su različiti rituali i običaji, piše Lovesensa.

Jedan od najpoznatijih običaja na Bogojavljenje jeste uzimanje svete vodice za koju se veruje da isceljuje dušu i telo. Postoje i razni rituali koje na Bogojavljenje praktikuju usamljene duše koje žele da pronađu pravu ljubav.

Međutim, na ovaj praznik važno je ostati budan do ponoći. Prema verovanju, u noći između Krstovdana i Bogojavljenja, tačno u ponoć se otvara nebo. Stari običaj nalaže da treba otvoriti prozor, pogledati u nebo i zamilisti najveću želju. Ukoliko je vaša želja iskrena, veruje se da će se ubrzo ostvariti.

Takođe, treba obratiti pažnju na san koji sanjate u noći između 18. i 19. januara, jer prema narodnom verovanju tim snom viša sila otkriva važne tajne i predviđa šta će se dogoditi u bliskoj budućnosti.

Zatvorite oči, pogledajte u nebo i čistog srca vizualizujte jednu želju, a mi vam želimo da verujete u čuda jer su ona zaista moguća!

Izvor: Lovesensa