LAKTAŠI, 04. avgusta – Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija nesmetano, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, dok na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Glamocani

Na dionici magistralnog puta Brčko-Bijeljina i na spajanju ulica Bijeljinska i Ilićka zbog izgradnje kružnog toka još danas na snazi je obustava saobraćaja, a alternativni pravac za putnički saobraćaj je ulica u naselja Ilićka.

Teretna vozila saobraćaju mini-obilaznicom “Laser” kroz stambeno naselje Grčica.

Izmjene saobraćaja aktuelne su na području na putnim pravcima Jezero-Šipovo i Šipovo-granica Republike Srpske (Novo Selo) na području opštine Šipovo, gdje je u toku izgradnja kanalizacine mreže.

Zbog sanacije klizišta izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnim putnim pravcima Karanovac-Mitrovići i Mitrovići-Prisika (granica Republike Srpske), kao i na putu Karanovac-Crna Rijeka.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Banjaluka (Rebrovac)-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš, te Krupa-Bočaz gdje će na svakih 10 minuta dolaziti do obustave saobraćaja.

Na ulazu u Banjaluku iz pravca Klašnica u toku je uklanjanje naplatnih kućica zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. Vozačima se savjetuje da budu oprezni i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Izmijenjen je režim saobraćaja na području Trebinja na magistralnom putu prema Trnovici zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore. Vozila na ovoj dionici saobraćaju jednom trakom.

Zbog izgradnje auto-puta na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, a na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka na snazi je izmjena saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru.

Vozila usporeno saobraćaju i u Istočnom Sarajevu zbog izgradnje kružne raskrsnice na regionalnom putu Kula-Vrace, dok je u mjestu Rakovac na regionalnom putu Karan-Novi Grad saobraćaj potpuno obustavljen zbog aktiviranog klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom, naizmjenično, saobraćaj se odvija regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare (Mačkovac)-Čelić.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa vozila saobraćaju preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Izmjene su aktuelne na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene i na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je na Ozrenu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, te na regionalnom putu Teslić-Podjezera (granica Republike Srpske i FBiH) zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja.

Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U Banjaluci će na parkingu ispred Fabrike “FAM Jelšingrad” danas i sutra u periodu 10.00 do 17.00 časova biti održan prvi trening bezbjedne vožnju za motocikliste. Trening je namijenjen za sve vozače motocikala i skutera koji posjeduju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije.

Na području Federacije BiH na auto-putu Sarajevo zapad-Lepenica zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta Semizovac-Srednje, pa na mjestima izvođenja radova vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Isti režim saobraćaja na snazi je i na dionicama Domanovići-Stolac i Olovo-Kladanj preko Karaule.

Iz AMS-a napominju da je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor zbog radova na području Hrvatske.

 

Srna