LAKTAŠI, 28. septembra – U nedjelju, 30. septembra 2018. godine, sa početkom u 18 časova u Dom kulture u Šeškovcima, poznati beogradski glumac Tihomir Stanić će izvesti monodramu „Na Drini ćuprija“, po tekstu Ive Andrića.

foto

Tihomir Stanić je rođen u Šeškovcima, a djetinjstvo je proveo u Kozarskoj Dubici, gdje mu je otac bio učitelj. Upisao je Akademiju dramskih umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Dejana Mijača. Bio je član ansambla Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu . Od 1987. godine član je ansambla Ateljea 212 u Beogradu. Odigrao je više od 100 uloga na gotovo svim beogradskim pozorišnim scenama, kao i u pozorištima u Novom Sadu, Somboru, Subotici, Vršcu, Banjoj Luci, Podgorici. U dramskim programima TV Novi Sad i TV Beograd odigrao je veliki broj značajnih ličnosti iz srpske istorije i književnosti: Dositeja Obradovića, Savu Mrkalja, Jovana Steriju Popovića, Branka Radičevića, Miloša Crnjanskog, Stevana Sremca, Ivu Andrića, kralja Aleksandra, Obrenovića, Borislava Pekića.

Predsjednik je Saveza dramskih umetnika Srbije od 1998. do 2000. godine. Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjoj Luci od 2005. do 2007. godine. Osnivač je producentskih kuća „Balkan film“ (sjedište u Republici Srpskoj) i Drina film; (sjedište u Beogradu) u okviru kojih producira igrane filmove od 2007. godine. Bio je producent ili ko-producent igranih filmova „ Turneja “ Gorana Markovića, „ Neke druge priče“ “Omnibus pet rediteljki, „Neprijatelj“ Dejana Zečevića, „Top je bio vreo“ Bobana Skerlića i „Falsifikator“ Gorana Markovića.

Ulaz je besplatan.


Novum
Novum
Novum
Novum