LAKTAŠI, 21. JUNA – Nemanja Balaban iz Kik boks kluba ”Laktaši” postao je prvak Balkana u kik boksu, na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Kraljevu.


Nakon osvajanja državnog prvenstva BIH proteklog vikenda, ovog vikenda Nemanja je nastupio na Balkanskom prvenstvu sa reprezentacijom BIH gdje se okupilo 200 takmičara iz sedam zemalja.

Nemanja je nastavio niz uspjeha u ovoj godini osvojivši Balkansko prvenstvo u disciplini kick light do 74 kg.

U polufinalu ubjedljivo je slavio rezultatom 3:0 protiv Vladimira Makisimovskog, kao i u finalnom meču istim rezultatom protiv Jovana Paunovskog reprezentativca Makedonije.

U ovoj godini Nemanja ima niz od 17 pobjeda, osvojio je internacionalni turnir Jahorina Open, postao dvostruki prvak Republike Srpske, osvojio internacionalni turnir “Trofej Beograda”, postako prvak BIH i najbolji junior državnog prvenstva i sada, kao kruna, Balkansko zlato.

Trener kluba Igor Grbić ističe da sada predstoji pauza od napornih treninga, pa onda počinju pripreme za odlazak na svjetsko prvenstvo koje se održava u Italiji u septembru ove godine.

U Kraljevu mladi šampion imao je slučajni susret sa dugogodišnjim kapitenom Košarkaške reprezentacije Srbije, Nenadom Krstićem.