LAKTAŠI, 29. decembra – Opština Laktaši je, prema broju zaposlenih, peta u Republici Srpskoj, a više od 80 odsto zaposlenih je u privatnom sektoru, saopšteno je iz ove lokalne zajednice.
Prema ostvarenom finansijskim rezultatima, kako navode iz ove opštine, privreda Laktaša zauzima značajno mjesto u Republici Srpskoj sa 6,31 odsto ukupnog prihoda Republike Srpske, a u izvozu Srpske proizvodi iz ove opštine učestvuju sa 4,96 odsto.

Načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman na novogodišnjem prijemu, koji je upriličio za privrednike, istakao je da su Laktaši i dalje povoljno mjesto za pokretanje i razvoj biznisa.

“Iza nas je teška godina koja se, osim finansijskom i ekonomskom krizom, odlikovala i velikim prirodnim katastrofama – čak dvije poplave na teritoriji naše opštine, što je svakako ostavilo duboki trag i na privredi”, rekao je Kodžoman.

On je naglasio da će, bez obzira na trenutno teške uslove poslovanja u Republici Srpskoj i u zemljama regiona, opština Laktaši sa jednakim intenzitetom stvarati povoljne uslove za privlačenje investicija i u narednom periodu.