LAKTAŠI, 01. novembra – Danas u “Blicu” čitamo i priču o nasjkupljem “štivu” ovih dana – Dejtonskom sporazumu, za koji su na crnom tržištu tražili 50.000 eura.

Naime, policija je podnela izveštaj protiv Željka Kuntoša (48) sa Pala, koji je u svojoj kući skrivao originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Kako “EuroBlic” saznaje, on je dokument nudio na prodaju za 100.000 KM, odnosno oko 50.000 evra.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, juče su uhapsili osobu čiji su inicijali Ž.K. zbog sumnje da je izvršila krivična dela trgovina uticajem i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

U MUP su naveli da se Ž.K. sumnjiči da je, nakon što je došao u posed originalnog teksta Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, tokom ove godine, nudio ga na prodaju radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

On je juče uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu sproveden u Posebno odeljenje republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske u Banjaluci.