LAKTAŠI, 14. marta – Umesto selfija i ažuriranja statusa, mnogi su dobili poruku o grešci

Instagram, fejsbuk, pad

Foto: PIxabay

Više od 10 sati trajali su veliki problemi sa radom Fejsbuka, a ovim problemom bili su pogođeni brojni korisnici širom sveta – Sjedinjene Države, Centralna i Južna Amerika i Evropa, ali i Azija. Fejsbuk je uglavnom proradio nakon najvećeg pada u istoriji. Ali, još uvek ima problema, javlja jutros CNN Biznis.

Veruje se da je to najveći prekid rada koja je ikada zadesio ovu društvenu mrežu.

Kako navodi portal Downdetector, koji prati rad popularnih sajtova na internetu, korisnici iz nekoliko zemalja prijavili su da imaju problema sa funkcionisanjem platforme.

Facebook

✔@facebook

We’re aware that some people are currently having trouble accessing the Facebook family of apps. We’re working to resolve the issue as soon as possible.

30.6K people are talking about this

 

– Problemi su počeli u 11.56 prema vremenu na istočnoj obali SAD – navodi se u izveštaju.

Fejsbuk je putem Tvitera morao da objasni šta se dogodilo. Nisu puno rekli, samo su naglasili kako se ne radi o hakerskom napadu.

Međutim, korisnici i drugih platformi koje su u vlasništvu ovo tehnološkog giganta – uključujući Instagram, Messenger i WhatsApp – prijavili su povremene probleme u pristupu uslugama i objavljivanju sadržaja.

Umesto selfija i ažuriranja statusa, mnogi su dobili poruku o grešci koja je glasila: “Žao mi je, nešto je pošlo naopako. Radimo na tome da ovo popravimo što je brže moguće”.

Koliko su mnogi bili isfrustritani i besni, najbolje govori to što su na Tviteru napravili hešteg #FavebiikDown i #InstagramDown. Ljudi su koristili ove oznake da bi postavili mimove i šale o popravci, spekulisali su o uzrocima ovg kvara i davali su trgovinske savetime kako da kompanije prežive bez ove aplikacije.

(Telegraf.rs/CNN)