ZAGREB, 04. maja – ‘Proizvođač se oslanja na održivu poljoprivredu i potpuno su izbacili iz upotrebe kemikalije, sintetičke ili genetski modificirane supstance’, stoji u saopštenju.

Nakon ovog svi bi mogli postati 'Lidlići': Lidl nudi kanabis iz lokalnog uzgoja

Thinkstockphotos.com

 

‘Proizvođač se oslanja na održivu poljoprivredu i potpuno su izbacili iz upotrebe kemikalije, sintetičke ili genetski modificirane supstance’, stoji u priopćenju

Lanac supermarketa Lidl Švicarcima odnedavno nudi kanabis iz lokalnog uzgoja. Kutijica s 1,5 gramom kanabisa uzgojenog u zatvorenim prostorima košta 17,99 švicarskih franaka što je oko 110 kuna, dok vrećica s 3 grama kanabisa uzgojenog u stakleniku košta dvadesetak franaka (120 kuna).

Birtanski Guardian piše kako Lidl koristi izmjene zakona iz 2011. prema kojem je kupovina kanabisa s manje od 1 posto THC-a omogućena punoljetnim Švicarcima. Dobavljač kanbisa The Botanicals smješten je u sjeveroistočnoj Švicarskoj i uzgajaju kanabis u zatvorenim prostorima te u djelomično automatiziranim staklenicima.

 

24sata

 

“Proizvođač se oslanja na održivu poljoprivredu i potpuno su izbacili iz upotrebe kemikalije, sintetičke ili genetski modificirane supstance”, stoji u priopćenju.

Promjenu zakona iz 2011. godine, koja je osmišljena kako bi se povećala dostupnost medicinskog kanabisa, odnedavno koriste i komercijalni operateri, pa je tako Švicarska carinska agencija, koja prikuplja poreze od prodaje kanabisa, zabilježila je porast registriranih trgovaca s tek par u 2015. godini na više od 140 u prošloj godini, dok je 2017. godine u Švicarskoj prikupljeno je oko 150 milijuna kuna od poreza na prodaju kanabisa.