BANJALUKA, 10. maja – Svi nalazi testiranja na virus korona građana koji se nalaze u Srednjoškolskom domu su negativni i prva grupa bi već danas trebala biti upućena svojim kućama, čime će muški dio karantina ostati potpuno prazan, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Banjalučani smješteni u karantinu Srednjoškolskog doma u Banjaluci proteklih dana su prolazili kroz pravu agoniju, nakon što je ustanovljeno da je jedan od njih bio pozitivan na virus korona, o čemu je Srpskainfo detaljno pisalo.

Uslijedili su sati negodovanja, a Banjalučani su odbijali hranu i povratak u sobe, tražeći da im se obrati neko od nadležnih, te da odmah budu svi testirani.

Na kraju su zahtjevi ogorčenih građana prihvaćeni, pa je izvršeno testiranje njih 20 koji su bili u dijelu doma u kojem se nalazi zaraženi pacijent.

Ovaj pacijent je u međuvremenu prebačen u Studentski centar “Nikola Tesla”.

U domu će tako ostati tri žene koje se nalaze u izdvojenom dijelu, dok će svi ostali tokom dana biti pušteni kućama.

Branislav Vidić, direktor Srednjoškolskog doma u Banjaluci, kratko je potvrdio da će uskoro biti puštena prva grupa građana svojim kućama.

Podsjetimo, Srednjoškolski dom je u aprilu mjesecu bio određen kao karantin u kojem su bile smještene zdrave osobe, a koje su dolazili sa graničnih prelaza.

U nekoliko navrata građani koji su boravili u ovom karantinu isticali su da su bili zadovoljni odnosom zaposlenih, te hranom i uslovima u Srednjoškolskom domu.

Srpskainfo