LAKTAŠI, 30. oktobra – Predložene mjere za skretanje u Klašnicama biće sprovedene u narednih desetak dana, potvrđeno je za Srpskainfo iz “Puteva RS”.


Riječ je o skretanju za Banjaluku, gdje su se zbog vožnje u suprotnom smjeru dogodila već dva udesa u posljednja tri mjeseca.

Iako u Klašnicama postoji nekoliko saobraćajnih znakova i upozorenja za odvajanje na stari put, nije rijetkost da vozači koji iz Laktaša idu za Banjaluku produže ravno na brzu cestu, pravo u suprotan smjer.

Komisija za postavljanje saobraćajne signalizacije, koju je oformilo resorno ministarstvo, obišla je nedavno spornu lokaciju u Klašnicama i sačinila Zapisnik sa prijedlogom mjera, koji je dostavljen „Putevima RS“, kao upravljaču puteva.

Klašnice raskrsnica znakovi
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

– Navedenim rješenjem je predviđeno prilagođavanje pružanja već postavljene zaštitne odbojne ograde i izrada saobraćajnih ostrva kako bi se izvršilo kanalisanje kretanja učesnika u saobraćaju – rekli su iz “Puteva”, precizirajući da će predložene mjere biti sprovedene u narednih desetak dana.

Iako mnogi građani komentarišu da je problem možda u loše postavljenim saobraćajnim znacima, iz ovog preduzeća poručuju  da su znakovi postavljeni na dozvoljenim lokacijama, te da su pravovremeno i apsolutno uočljivi.

– Novi saobraćajni znaci nisu predviđeni, iz razloga što već duži vremenski period na terenu postoje predmetnim pravilnikom predviđeni znaci kojim se ukazuje da se ulazi u pogrešan smjer, da je obavezno kretanje u lijevo – kažu u ovom javnom preduzeću.

“Puteve RS” smo pitali i da li će i koliko novca biti potrebno za sprovođenje najavljenih mjera.

– Naravno da su potrebna finansijska sredstva, ali trenutno o tome nemamo informacija – zaključili su iz “Puteva”.

(srpska.info)