Lokalni američki privrednik Bil Doris iz Tenesija prije svoje smrti odlučio se za nesvakidašnji potez te je u testamentu najveći dio svog bogatstva ostavio ni manje ni više nego psu.

Naime, Doris je preminuo prošle godine, a u testamentu koji je advokat pročitao nakon njegove smrti stoji kako je Doris u nasljeđe svom psu Lulu ostavio 5 miliona dolara.

Kako ističu njegovi poznanici, Doris je bio izuzetno vezan za Lulu i posvećivao joj je mnogo pažnje. S obzirom na opis poslova kojima se bavio često je morao putovati van grada te se zbog toga uvijek trudio da Lulu ostane u dobrim rukama.

Svaki put kada bi Doris morao da ide na poslovna putovanja, brigu o Lulu preuzimala je njegova prijateljica Marta Barton.

“Uvijek je ostavljao psa kod mene kada bi išao na put. Ona je zaista dobar pas”, rekla je Barton.

Kako ističe Barton u razgovoru za lokalnu američku televiziju, odluka Dorisa da upravo ovako raspodijeli svoje bogatstvo uopšte nije iznenađujuća s obzirom na svu ljubav koju je pružao Lulu.

Takođe je pojasnila da će prema želji Dorisa ona nastaviti da vodi brigu o Lulu.

“U testamentu je stajalo sljedeće: ‘Pet miliona dolara biće prebačeno u fond koji će biti formiran nakon moje smrti za njegu mog škotskog ovčara Lulu. Fond treba osigurati sve što je potrebno za mog psa, a brigu o njemu će voditi Marta Barton'”, objašnjava ona.

Iako su iza Dorisa ostale i brojne nekretnine, Barton je istakla da ne želi razmišljati o tome šta će se desiti s tom imovinom te da joj je u ovom trenutku prioritet briga o Lulu.

“O ostalim nekretninama ne znam apsolutno ništa. Važno mi je da Lulu bude sretna i voljena”, rekla je.

S obzirom da Lulu ima 8 godina, Barton ističe kda je potpuno iluzorno očekivati da će se iznos od 5 miliona dolara za njenu njegu potrošiti do kraja života škotskog ovčara.

Iako u ovom slučaju nije precizirano šta će se desiti sa ostatkom novca nakon smrti psa, pravnici u SAD-u ističu kako praksa iz prethodnih sličnih slučajeva pokazuje da će se ostatak novca vjerovatno pokloniti humanitarnim organizacijama.

Nezavisne