SRBAC, 16.juna – Pripadnici Policijske stanice Srbac uhapsili su osobu inicijala L.P. iz ove opštine zbog sumnje da je napalo policijske službenike i nanijelo im povrede.

– Policijskoj stanici Srbac juče je u 17 časova prijavljeno da je lice čiji su inicijali L.P. svojim vozilom sletjelo sa lokalnog puta u mjestu Župski Razboj – saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

U saopštenju se dodaje da su, postupajući po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici Policijske stanice Srbac, zatekli osumnjičenog koji je odbijao svaki vid saradnje sa policijskim službenicima.

– Na zakonito izdato naređenje napao je policijske službenika i tom prilikom im nanio povrede, zbog čega je uhapšen. Daljim preduzimanjem zakonom predviđenih mjera utvrđeno je da je riječ o licu L.P. iz Srpca – navodi se u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je izdao nalog da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv L.P. za počinjeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Policijska uprava Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Srpskainfo