LAKTAŠI,1.juna- U Republici Spskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje toplo i nestabilno vrijeme uz povremene pljuskove sa grmljavinom.
Prije podne počeće da se javljaju prvi pljuskovi u centralnim i istočnim predjelima, a zatim i na zapadu, dok će se sredinom dana i tokom popodneva pljuskovi sa grmljavinom širiti ka sjeveru, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Moguća je i pojava grada, pogotovo na sjeveru blizu rijeke Save, dok će na jugu Hercegovine uglavnom biti suvo uz kratkotrajne pljuskove samo ponegdje.

Резултат слика за sta znaci narandzasto upozorenje

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je  narandžasto upozorenje za sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne krajeve Republike Srpske i Federacije BiH zbog grmljavinskog nevremena koje će biti praćeno obilnim padavinama, a lokalno i gradom.
Narandžasto upozorenje izdato je za period od 17.00 do 24.00 časa, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U navedenim područjima lokalno se očekuju i obilne padavine u kraćem vremenskom intervalu, pa je moguće i očekivati da u toku jednog sata padne od 20 do 30, pa i do 35 litara kiše po metru kvadratnom.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 14 do 18, u višim predjelima od 10 stepeni, a najviša dnevna od 24 do 31, u višim predjelima od 18 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova:

Bjelašnica 12,

Han Pijesak 15,

Sokolac 21,

Tuzla 22,

Srebrenica, Gacko, Kalinovik i Mrakovica 23,

Nevesinje i Ivan sedlo 24,

Neum i Čajniče 25,

Sarajevo, Zvornik, Šipovo, Drinić, Mrkonjić Grad, Bugojno i Livno 26,

Bijeljina, Trebinje, Foča, Bileća, Ribnik, Višegrad, Krupa na Uni, Jajce i Gradačac 27,

Novi Grad, Srbac i Drvar 28,

Prijedor, Doboj, Zenica, Bihać, Sanski Most i Čemerno 29,

Banjaluka, Mostar, Rudo i Grude 30 stepeni Celzijusovih.

/SRNA/