LAKTAŠI, 01. jula – Opština Laktaši već sedamnaestu godinu za redom organizuje prijem za dobitnike Vukove nagrade. Ove godine četrnaest učenika, iz četiri osnovne škole sa područja opštine, nosioci su diplome „Vuk Karadžić“.

U budžetu opštine, posebno su planirana sredstva za ovu namjenu.

admin-ajax

„Veoma sam ponosan na činjenicu da svake godine imamo zavidan broj učenika sa izvanrednim rezultatima, kako u školi, tako i na raznim takmičenjima u oblasti obrazovanja, kulture i sporta“, istakao je načelnik Laktaša Ranko Karapetrović.

Opština Laktaši važi za opštinu koja posebnu pažnju usmjerava na obrazovanje učenika i studenata, cijeneći trud i rezultate koje postižu.

„Iskreno se nadam da će se vremenom stanje obrazovanja, kao i stanje nakon njegovog završetka, generalno poboljšati, a mi kao opština smo dužni da učenike koji ostvaruju ovakve rezultate usmjerimo na pravi put i da im pomognemo koliko god je to moguće“, rekao je Karapetrović.

On je na prijemu upriličenom za vukovce, naglasio koja su to deficitarna zanimanja i koje su potrebe na tržištu.

„U razgovoru sa našim privrednicima, zaključili smo da su trenutno najtraženija zanimanja sa mašinskog fakulteta, te sam to naglasio danas učenicima, ali naravno odluka je na njima, mi smo tu da pomognemo koliko smo u mogućnosti i da ih podržimo u njihovim odlukama“, dodao je Karapetrović.

Svi dobitnici diplome „Vuk Karadžić“, ostvaruju pravo na stipendiju za prvi razred srednje škole, a neophodno je da dostave dokumentaciju na Konkursu za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola.