LAKTAŠI, 01.oktobra – Prvenstvo Republike Srpske za mlađe seniore, juniore, kadete, pionire u muškoj i ženskoj konkurenciji održaće se u dubotu, 3. oktobra u Sportskom centru Nenad Baštinac u Sarajevu.

Organizatori ovog takmičenja su Džudo savez Republike Srpske uz tehničku organizaciju Džudo kluba Banjaluka i Džudo kluba Laktaši.

Siniša Đukić, generalni sekretar Džudo saveza Republike Srpske i direktor Džudo kluba Laktaši kaže da su preduzete sve mjere predostrožnosti.

-Mi smo čekali ovaj trenutak, da nastavimo sezonu nakon duge pauze zbog korona virusa.  Na kraju Upravni odbor je odlučio da zajedničkim snagama napravimo ovo Prvensvo Republike Srpske. Takmičenje se održava u subotu u Sportskom Centru „Nenad Baštinac“. Preduzeli smo sve mjere da takmičenje protekne u najboljem redu, želimo da napravimo spektakl, a moram reći da dvorana ispunjava sve uslove. Cela organizacija se održava na tri lokacije, merenje u balonu ispred dvorane, zagrijavanje u posebnom prostoru i samo takmičenje takođe u posebnom prostoru.  Svi klubovi su dobili određena uputstva i formulare koje moraju da popune, oni su dobili protokol na koji način treba da se ponašaju. U dvoranu je dozvoljen ulaz samo službenim licima, sudijama, ljekarima i određenom broju takmičara – rekao Siniša Đukić.

Dejan Ćup selektor kadetske reprezenacije reprezentacije BiH i trener u Džudo klubu Banjaluka kaže da očekuje oko 400 takmičara

-Očekujemo učešče svih klubova iz Republike srpske, njih četrdesetak, oko 400 učesnika koji će biti podijeljene. Prilagodili smo način takmičenja, prvi put ćemo krenuti od kadeta zato što imamo juniore i mlađe seniore. Ja se nadam da ćemo mi dobro odgovoriti na izazov i da ćemo ovo takmičenje održati po najvišim standardima – rekao je Ćup.

Srpskainfo