LAKTAŠI, 07. decembra – U američkom gradu Ohajo, izgleda važe neke neobične, ali i vrlo efikasne pedagoške metode. Naime, otac je natjerao svoju kćerku (10) da po hladnoći hoda osam kilometara do škole jer je već drugi put bila suspendirana zbog maltretiranja svojih vršnjaka u busu.

pjesak

Tata iz Ohia odlučio je naučiti svoju kćerku da ne smije maltretirati ostalu djecu. I odlučio se za neobičnu metodu.  Matt Cox je kaznio svoju 10-godišnju kćerku Kirsten i natjerao je da pješači do škole osam kilometara i to po hladnoći. Za ABC News je rekao kako je svjestan da će video podijeliti mišljenja, no da je htio naučiti kćerku lekciju.

U videu koji je postao hit na društvenim mrežama, Matt je poručio roditeljima:  – Znam da se neće svi roditelji složiti s ovime i to je u redu. Ja radim ono što mislim da je ispravno kako bih naučio svoju kćer da prestane maltretirati ostale učenike – objasnio je Matt.

– Roditelji trebaju smatrati svoju djecu odgovornima. Na ovaj način sam pokazao da ja smatram svoje dijete odgovornim za postupke koje radi. Neću biti još jedan roditelj koji će probleme stavljati ‘pod tepih’ i govoriti: ‘Ma, to su samo djeca’ – rekao je Matt.

Svoju kćerku je odlučio kazniti jer je već drugi put maltretirala vršnjake i dobila suspenziju – tri dana ne smije ići u školu.  – Sada ima novi pogled na maltretiranje i cijeni stvari koje inače uzima zdravo za gotovo – rekao je Matt.

24sata.hr