APATIN, 19. oktobra – Na lovca D.P (38) iz Kupusine kod Apatina, u toku lova u ataru ovog mesta naleteo je jelen kapitalac udario ga i odneo pušku koja mu se zapetljala u rogove!

Nesvakidašnji incident dogodio se u nedelju tokom lova na sitnu divljač. Prema rečima lovaca kretali su se kroz polje kukuruza kada je na njihovog kolegu u punom trku naleto jelen težak oko 300 kilograma. Lovac je u nameri da se zaštiti ispred sebe gurnuo pušku i u tom trenutku kaiš od oružja se zapetljao u rogove razljućene životinje. Lovac je završio lakše povređen na zemlji, a jelen je pobegao sa puškom među rogovima.

JelenFOTO: YOUTUBE
Jelen

– Lovili smo fazane, pored kanala u polju kukuruza. Lov je tekao svojim putem, mirno, ali je na tom mestu jelen izgleda ležao ili spavao u kukuruzu. Skočio je i pravo krenuo na mene, to se sve desilo u deliću sekunde. Uspeo sam u tom momentu da mu nabijem pušku na rogove, a on me tako odgurnuo da sam odleteo kao loptica. Delići su falili da me probije, licem sam gledao u smrt, glava mi je bila između rogova. Ali dobro sam prošao, ugruvan sam i kažiprst mi je natečen – rekao je za „Blic“ lovac D.P.

Kako dodaje, ostao je iznenađen i šokiran, jer jeleni ako ih ovako slučajno iznenadiš, obično poskoče i pobegnu. U nedelju su lovci tražili pušku, ali bezuspešno. Jedino su pronašli tragove da je jelen prešao u monoštorski atar, pa su obavestili kolege lovce iz ovog mesta. Puška je Monte Karlo, kalibra 16mm.

Iz kupusinskog lovačkog udruženja navode da ovakav događaj u njihovom društvu nikada nije zabeležen. Najbitnije im je da je kolega prošao bez povreda, ali apeluju građanima da obrate pažnju ukoliko u ataru pronađu oružje, da ga donesu u udruženje. Teško je zamisliti da jelen još uvek trči naoružan kroz atare, pušku je sigurno već odbacio, tvrde lovci.

Blic.rs