LAKTAŠI, 21. juna – Radi se o ‘navlakuši’ da u povodu 95. godipnjice Adidas dijeli 3000 pari besplatnih cipela i majica. Ako otvorite link iz poruke, telefon se ‘smrzne’, a poruka se širi na sve ostale kontakte

adidas

Danima mi stižu poruke da Adidas dijeli besplatne patike, ne mogu živjeti od njih, požalila nam se čitateljica I. K. na poruke za koje sumnja da su prevara. U pravu je. Mnogima je posljednjih dana stigla na WhatsAppu poruka: ‘Adidas daruje 3000 besplatnih para cipela, 1800 majica kako bi proslavio svoju 95. godišnjicu, besplatno nabavite cipele na: http://www.adidas-neo.club/offer/’.

 

 

Radi se o prevari. Ako lakovjerni kliknu na ponuđeni link, mnogima će se telefoni potpuno “smrznuti” i jedini način da se ponovno oživi je da se prisilno ugasi i ponovno uključi. No time se ta ista poruka dalje širi na sve kontakte koje netko ima u mobitelu. Čitatelji nam javljaju da su istu poruku primali i preko Vibera. Iz Adidasa su još u ožujku upozorili na ovu prevaru koja se širi još od 2017. i to ne samo preko ovih aplikacija, nego se ista poruka dijelila i preko Facebooka te Twittera.

 

24sata.hr