LAKTAŠI, 01. jula – Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija nesmetano, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, dok na graničnim prelazima nema dužih čekanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Odroni su mogući na dionacama Banjaluka-Crna Rijeka, Karanovac-Kneževo-Turbe, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

2a934-autoput-696x292
Zbog priprema za sanaciju magistralnih puteva Modriča-Karuše /granica Republike Srpske i Federacije BiH/ i Derventa-Šešlije saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, ali ne duže od 15 minuta.

Izmjene u režimu odvijanja saobraćaja aktuelne su na području distrikta zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog i izgradnje kružnog toka na dijelu magistralnog puta gdje se spajaju ulice Bijeljinska i Ilićka, te kroz ulice Srpske vojske i 27. marta u Bijeljini, zatim na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene i na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari.

Zbog izgradnje auto-puta na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, a na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka na snazi je izmjena saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru.

Vozila usporeno saobraćaju i u Istočnom Sarajevu zbog izgradnje kružne raskrsnice na regionalnom putu Kula-Vrace, dok je u mjestu Rakovac na regionalnom putu Karan-Novi Grad saobraćaj potpuno obustavljen zbog aktiviranog klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom, naizmjenično, saobraćaj se odvija regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, a vozila usporeno saobraćaju na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa vozila saobraćaju preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je na Ozrenu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, te na regionalnom putu Teslić-Podjezera /granica Republike Srpske i FBiH/ zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja.

Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U Banjaluci se do 3. jula zbog festivala “Banjalučki dani muzike” obustavlja saobraćaj od 18.00 časova uveče do 4.00 časa ujutro narednog dana. Obustava saobraćaja na snazi je u Ulici Teodora Kolokotronisa od kružnog toka do raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana.

Na području Banjaluke saobraćaj je obustavljen ili izmijenjen u ulicama u kojima se izvode radovi.

U Donjem Vakufu u FBiH danas će od 16.00 do 17.00 časova zbog manifestacije “Dani Ajvatovice” biti obustavljem saobraćaj od zgrade pošte do benzinske stanice “Ina”. Iz istog razloga do ponoći je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Zbog radova na potpornom zidu na dionici auto-puta Lepenica-Tarčin saobraćaj se odvija preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na čas.

Kod tunela Igman na dionici auto-puta Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta saobraćaj je preusmjeren u preticajnu traku, dok na lokalitetu Treševine vozila usporeno saobraćaju.

 

Srna


Novum
Novum
Novum
Novum