LAKTAŠI, 09. septembra – Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju putem radarskog sistema ”Dual” vršiće se od subote, 9. septembra do četvrtka 28. septembra na području koje operativno pokriva Policijska uprava (PU) Banjaluka.

ramer10-radar

Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

“Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije. Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran “Dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da odgovornim ponašanjem zaštite sebe a i druge učesnike u saobraćaju.