LAKTAŠI, 17. decembra –  U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno sa snijegom, uz najvišu dnevnu temperaturu vazduha do pet stepeni Celzijusovih.

Crkva
Jutros je oblačno, na sjeveru sa slabim snijegom mjestimično, u centralnom planinskom pojasu sa slabim do umjerenim snijegom i porastom sniježnog pokrivača, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U visokoj Hercegovini biće slab snijeg, a može ga biti malo i u niskoj Hercegovini.

Tokom dana na sjeveru i jugu doći će do djelimičnog kidanja oblačnosti, a oblačno uz slab snijeg biće u centralnom i planinskom pojasu, gdje će slabog snijega biti i uveče, te u toku noći na ponedjeljak.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od jedan do pet, u višim predjelima oko minus tri stepena Celzijusova.

Vjetar će biti uglavnom slab sjevernog smjera, a na jugozapadu i U Hercegovini umjereno jaka bura, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 7.00 časova: Bjelašnica minus deset stepeni Celzijusovih, Han Pijesak minus četiri, Kalinovik i Sokolac minus dva, Mrakovica i Nevesinje minus jedan, Istočno Sarajevo, Gacko, Mrkonjić Grad, Krupa na Uni, Tuzla i Sarajevo nula, Mlječanica, Ribnik, Foča, Srbac, Srebrenica, Šipovo, Bijeljina i Bugojno jedan, Novi Grad, Prijedor, Višegrad, Banjaluka, Zvornik, Rudo i Doboj dva, Bileća četiri, Trebinje pet, Mostar sedam, a Neum osam stepeni Celzijusovih.

Visina snijega jutros u 7.00 časova: Mrakovica 15 centimetara, Kalinovik osam,
Han Pijesak šest, Gacko pet i Sokolac četiri centimetra.

 

Srna