LAKTAŠI.18.maja- Nekako s proljeća, ožive ulice i njima se pronese vesela graja maturanata, koji hodaju a lebde, pričaju a misli su im ko zna gdje. Krajem maja, svake godine  svjedočimio da nam je grad prepun ljepote, mladosti i nasmijanih mladih lica, koja po prvi put u životu proslavljaju matursko veče. Da se ne bi desilo da nakon niza godina, kad pogledate svoje fotografije, zažalite zbog svog izgleda, pročitajte šta bi to moglo biti važno, i značajno za proslavu maturske večeri.

Pripreme za matursko veče počinju već  tokom završne godine školovanja. Priča o mjestu proslavesvečanoj haljinicipelamanakitu, kao i  šminkanju za maturu su vodeća tema među maturantkinjama.  Muški dio populacije je takođe u euforiji  jer većina po prvi put izlazi iz sportskih ili drugih ležernih kombinacija i konačno oblači odijelo, stavlja kravatu ili leptir mašnu i obuva svečane cipele.  Ovo veče je izuzetno važno za svaku osobu jer na ovaj način polaže ispit zrelosti čak i kada je njen vizuelni doživljaj u pitanju. Od velikog je značaja da realnim očima posmatrate sebe, shvatite da je mladost lijepa sama po sebi i pokušate da se opustite.

Postoji nekoliko etapa u pripremama za ovu veliku noć. Naročito je važno da ne očajavate. Sve se može popraviti, nadomjestiti i usavršiti ukoliko imate prave informacije u pravo vreme. Mnoge djevojke prepuštaju ovaj deo priprema profesionalcima. Kozmetički saloniprofesionalni šminkeri i frizerski saloni imaju pune ruke posla u doba proslava mature.  Veoma je važno da unapred osmislite sve šta treba da odradite, a da se to ne odrazi tragično na vaš kućni budžet. Tretmani u salonima ljepote mogu da budu skupi, a čak i ako nisu određeni dio njih koji se forsiraju u zbiru mogu da dosegnu velike cifre.

Osim glavnih stvari koje spadaju u pripremu za matursko veče, kao što su haljinacipelefrizura i šminkanje svaka djevojka koja želi da zablista u punom sjaju treba da obrati pažnju i na sledeće stvari kao što su: tretmani licadepilacijasolarijumnadogradnja noktijuizlivanje noktijunadogradnja trepavica ili odabir pravog parfema.

Ove stvari treba da planirate na vreme kako bi ste ostvarile pun efekat, a ne na dan proslave da u panici u poslednjem trenutku jurcate za slobodnim terminom.

Da tvoje matursko veče na bi izgledalo kao jedan od onih košmarnih snova, predlažemo da pratite naše savjete i da ništa ne prepustite slučaju. Naročito obratite pažnju na treću stavku.

1.Haljina

Kada je u pitanju moda danas je pravilo da nema pravila. Trend je prisutan neko vreme, a onda ga naslijede novi sličan ili iz korijena promjenjen.   Važno je da prilikom odabira maturske haljine odvojite onu koja se u potpunosti uklapa uz Vašu ličnost. Listajući domaće ili strane časopise možete primjetiti da neke haljine imaju vanvremensku notu i odolijevaju svim trendovima. To su upravo one svečane haljine koje odišu stilom, imaju određeni pečat utkan u nju prilikom izrade i prate građu devojke koja je nosi.

2.Odijela

Muška odijela za maturu su klasična već dugi niz godina u nazad. Na Vama je da odabete prvu boju i kroj koji će Vas istaći. Posebnu pažnju bi trebali da obratiti na detalje koji mogu da pomjere cijelu kombinaciju u pozitivnom smjeru. Kravateleptir mašne ili manžetne mogu svakako da doprinesu tome da Vaša odjevna kombinacija izgleda osvježeno i atraktivno.

3.Cipele

Kada je u pitanju odabicipela, pored toga da budu udobne, veoma je važno i da se uklapaju uz odjevnu kombinaciju. Muškom delu populacije je višestruko lakše da pronađe elegantne cipele za maturu kojima će zaokružiti vizuelni momenat .

Devojke u potrezi za idealnim parom cipela za maturu uglavnom najviše pažnje posvećuju uparivanju sa odevnom kombinacijom kao i storbomkoju nosite. Pored vizuelnog utiska predlažemo Vam da obratite pažnju i na to koliko su one udobne jer u njima treba da provedu čitavu noć.

4.Frizura

Svečane frizure su veoma važne jer one na neki način upadaju u prvi plan. Pravilan odabir maturske frizure koja se nadovezuje na haljinu i prati oblik lica je sigurna lopta na koju možete da igrate.

5.Šminka

Danaprofesionalno šminkanje nije rezervisano samo za poznate. Većina djevojaka je vična u šminkanju samo kada je uobičajena dnevna šminka u pitanju. Da bi ste bile sigurne da su crte na Vašem licu pravilno istaknute, a mane sakrivene, potreban Vam je tretman profesionalnog šminkera.

6.Nakit

Bitno je da nakit prati energiju Vaše večernje haljine. Bilo da ste se odlučili za zlatansrebrni, elegantan nakit od bižuterije ili boho komad nakita on treba samo da upotpuni Vašu kombinaciju koju ste izabrali.

 

/Kurir/